מצרכים:
למרק:
- 2 סלרי גבעולים
- 3 גזרים
- 2 תפוחי אדמה
- 2 קישואים
- 1 בצל
- 4 עלי דפנה
- 5 גרגירי פלפל אנגלי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 4 שיני שום
- שני ליטר מים קרים / 2 ליטר ציר עוף או בקר
- זר קטן של פטרוזליה
- זר קטן של שמיר
לקנידלך:
- 2 כוסות קמח מצה
- 21כוס ציר עוף
- 3 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
- 5 ביצים מוקצפות קלות
אופן ההכנה:
למרק:
לטגן את הירקות החתוכים כ-5 דקות עם 3 כפות שמן קנולה.
להוסיף את ציר המרק או המים ולבשל כשעה.
להוציא את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ועלי הפטרוזיליה והשמיר.
לקנידלך:
לערבב את קמח המצה עם המים / ציר העוף והתבלינים, להוסיף את הביצים ולערבב עד לקבלת מרקם סמיך.
ליצור כדורים (בגודל כדור פינג פונג) ולבשל בציר מרק או במים רותחים עם מלח.
את הקנידלך יש להוציא מהנוזל ולשמור בנפרד עד להגשה .