מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 2 כוסות חלב פושר
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה
- 3 כפות תמצית וניל
- קורט מלח
- 300 גרם שוקולד ציפ
- חלמון ביצה
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים מלבד השוקולד וחלמון הביצה לקערה וללוש עד לקבלת בצק אחיד.
***טיפ כדי לא ללכלך את הידיים ואת הקערה – ניתן להכניס את כל החומרים ל-2 שקיות גדולות ונקיות (כמו שקיות
סופר) וללוש את כל החומרים מחוץ לשקית עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד. לקשור את השקית לא מהודקת על הבצק.
להשאיר את הבצק לתפיחה כ-20 דקות.
להוציא את הבצק למשטח עבודה.
לקמח, לצרף את השוקולד וללוש.
ליצור כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ולהניח על נייר אפיה בתבנית להתפחה של עוד כ-20 דקות.
למרוח על כל כדור חלמון של ביצה מהול בחלב.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ-25 דקות.