מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים יבשים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כוסות חלב פושר
- 5 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 כף גרידת תפוז
- 2 כפות תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
ללוש את כל החומרים במיקסר כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
להכניס לשקית ניילון ולהשאיר לתפיחה כחצי שעה.
להוציא המשקית, ללוש מעט ולרדד לעובי של כ-1 ס"מ ולקרוץ עיגולים.
להניח על משטח משומן, לכסות בניילון, להמתין כ-1/2 שעה ולטגן בשמן עמוק עד להזהבה.
למילוי:
ריבה, ריבת חלב או כל מילוי רצוי אחד להכניס לשקית זילוף עם פייה קשיחה ולמלות את הסופגניות.
לבזוק מעט אבקת סוכר.