מצרכים:
- 1 קילו קמח
- ½ 3 כוסות חד פעמיות חלב פושר
- 50 גר' חמאה מומסת
- 5 כפות סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 ביצה
- 3 כפות שמרים יבשים
לפונדו:
- 1 שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 150 ג' שוקולד מריר
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
להכניס את כל המצרכים לפי הסדר לקערת מיקסר עם וו לישה ולערבל כעשר דקות.
להניח בצד מכוסה כ- 1/2 שעה.
להוציא וללוש מעט על משטח עבודה
לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולהניח על ניר אפיה.
לשטח כל חלק לעובי של כ- 2 ס?מ. לחתוך לריבועים בגודל הרצוי עם גלגלת פיצות
להמתין כ- 1/4 שעה ואז לטגן בחום בינוני עד להזהבה.
לפזר מעל אבקת סוכר וקינמון או להגיש עם שוקולד מומס.
פונדו שוקולד:
להביא לרתיחה את השמת עם הסוכר ותמצית הוניל.
לכבות את האש.
להוסיף את השוקולד ולבחוש היטב עד לקבלת מירקם נוזלי ואחיד.