מצרכים:
לפרגיות:
- 10-12 סטיק פרגית נקי
- 2 בטטות חתוכות לפרוסות דקות
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 כף קיגי'ן
- 1 כפית אבקת גינג'ר
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 5-6 כפות רוטב שזיפים / רוטב טריאקי
- 2 כפות דבש
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1/2 1 כף שמרים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 250 מלילטר מים (2 כוסות חד פעמי )
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן
- 1 תפוח מקולף חתוך לקוביות קטנות לשיבוץ בבצק
- 150 גרם פירות יבשים ופיצוחים לשיבוץ בבצק
- 1 ביצה
- גרעיני חמניות או שומשום
אופן ההכנה:
לפרגיות: להניח את כל המצרכים לפרגיות בתבנית, לערבב היטב.
לפתוח כל פרגית, למלא באמצע מעט בטטה ובצל ולגלגלל רולדה קטנה.
עכשיו בתבנית יש רולדות של פרגיות ממולאות ובנוסף עוד חתיכות בטטה ובצל.
להכניס לתנור שחומם מראש מראש על 190 מעלות ל-40 דקות.
להוציא מהתנור ולקרר.
להוסיף ככל הניתן בכל פרגית מגולגלת עוד מהמילוי שנישאר בתבנית.
לבצק: בקערת מיקסר להכניס את כל המצרכים מלבד התפוח, הפירות היבשים והפיצוחים.
לערבב כ-5 דקות .
לכסות בשקית נילון להטפחה כחצי שעה עד להכפלת המסה.
לשמן נייר אפיה, לחתלק את הבצק ל-2 חלקים, לרדד עם ידיים משומנות ולשבץ בבצק את חתיכות התפוח, הפירות היבשים והפיצוחים.
לחתוך כל חצי ל-6 רבועים, להניח במרכז כל חלק פרית אחת מגולגלת ולעטוף אותה כך שתתקבל גלילה של פרגית עטופה בבצק.
למרוח על כל בצק ביצה טרופה ולפזר מעל שומשום או גרעיני חמניות.
להכניס לתנור שחומם מראש מראש על 180 מעלות ל-25 דקות.
בתאבון.