חומרים:
- 1 ק״ג אורז
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- שלושה גבעולי סלרי עם העלים – קצוצים
- 1 גזר מגורד
- 4 כפות שמן
- ליטר וחצי מים רותחים
- 1/2 1 כף מלח
- 1/2 כרובית מופרדת לפרחים
- 300 גרם פירות יבשים (שזיפים, משמש וחמוציות)
- 100 גרם צנוברים / פיסוק / פקאן / אגוזי מלך
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
לבשל את האורז עם הסלרי החתוך והגזר.
לטגן את הבצל והכרובית ביחד כחמש דקות. להוסיף 1/2 כוס מים ולבשל עוד 5 דקות.
להוסיף את כל הפירות היבשים והפיצוחים.
לטבל בפלפל שחור ומלח.
כשהאורז מוכן להגיש אותו כשמעליו בצל מטוגן, כרובית, פירות יבשים וצנוברים.