חומרים:
לסיניה ירקות :
1 כרובית
2 בטטות
1 בצל גדול
1 כפית שום
1 כף קמח תירס
1 כפית פפריקה
1 כפית תבלין שווארמה
1/2 כפית מלח
5-6 כפות שמן זית
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
לאורז:
2.5 כוסות אורז
4 כוסות
1 בצל
1 גזר
2 גבועלי סלרי עם העלים
3 כפות שמן
1 כף מלח
אופן ההכנה:
לסיניה ירקות:
לחתוך לפרחים קטנים את הכרובית.
לחתוך את הבטטה והבצל לרצועות דקות.
להניח את כל הירקות במגש, לטבל בשום, מלח, פפריקה, תבלין שאוורמה, פטרוזיליה ושמן זית .
לערבב היטב ולהכניס לתנור לכארבעים דקות. ולערבב אחרי חצי שעה.
לאורז:
לטגן בסיר את הירקות עם השמן כחמש דקות, להוסיף את האורז והמלח להמשיך לטגן עוד כשתי דקות.
להוסיף מים, להביא לרתיחה, לכסות בניר אפיה ומכסה מעל.
להנמיך את האש ולבשל מינימום 20 דקות.
להגשה :
להניח את האורז על כלי הגשה ומעל את הירקות.
ניתן לזלוף מעל טחינה ירוקה או רוטב שזיפים.
בתאבון