מצרכים:
- 2-3 סוגי חסות
- 2 סלק
- 1 בצל סגול חתוך דק
- 2 חופנים של שעועית ירוקה מבושלת וקרה
לרוטב הויניגריט:
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 4 כפות סילאן
- 2 כפות חרדל
- 1/2 כוס חומץ בן יין
- כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שן שום
אופן ההכנה:
לבשל או לאפות את הסלק בניר כסף עם כפית מלח גס ועם הקליפה בתנור בחום של 190 מעלות לשעה.
לקרר, להוריד את הקליפה ולחתוך לקוביות.
לחתוך את החסות לחתיכות.
לערבב בקערה את החסות, הסלק, השעועית והבצל.
להוסיף מעל את הרוטב ולהגיש.
להכנת הרוטב:
לערבב היטב את כל המרכיבים במעבד
המזון עד לקבלת מסה אחידה.