מצרכים:
- 1 ראש כרובית מופרד לפרחים
- 1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
- 2 כוסות חומוס מושרים ללילה ומבושלים או 2 כוסות עדשים מבושלים כחצי שעה עם מעט מלח
- 2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
- 5 שיני שום קצוצים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף קיגין (תערובת תבלינים)
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית / קנולה
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את פרחי הכרובית והברוקולי.
מבשלים במים רותחים כ-2 דקות בתוספת 1 כף מלח.
מטבלים את פרחי הכרובית והברוקולי בתערובת של 2 כפות שמן וקיגין.
מניחים בתבנית ואופים 10 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
מטגנים את הבצל הפרוס עד להשחמה עם כף שמן.
מוסיפים את השום, התבלינים והקטניות.
מקפיצים על האש כ-10 דקות ומוסיפים לברוקולי ולכרוב.
מסדרים בצלחת הגשה.