מצרכים:
- 200 גרם לוביה יבשה
- 10 תמרים צהובים מגולענים
- גרדה לימון מלימון אחד
- גרדת תפוז מתפוז אחד
- ¼ כרוב אדום
- 1 צרור נענע
- 1 צרור כוזברה
- 1 בצל סגול
- צרור עלי סלרי
- 100 גרם חמוציות
לרוטב הוינגרט:
- מיץ מתפוז אחד
- מיץ מלימון 1
- ½ כוס שמן זית
- ¼ כוס חומץ בן יין לבן
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית מלח
- 3 כפות דבש
אופן ההכנה:
להשרות את הלוביה במים ללילה ולבשל עד לריכוך.
לסנן ולקרר.
לקצוץ את כל הירק, התמרים והכרוב, להוסיף את החמוציות והלוביה.
להכנת הרוטב:
להכניס את כל החומרים לבלנדר ולטחון כ-2 דקות.
לצקת את הרוטב מעל הסלט.