מצרכים:
- 3 סלק
- 200 גרם שבבי שקדים קלויים
- 1 צרור נענע
- 1 חבילת שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט
- 1 מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום
- 4-5 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית חרדל
אופן ההכנה:
לשטוף את הסלק, לעטוף בנייר כסף ולאפות בתנור חם – 200 מעלות כשעה.
להוציא מהתנור, לקרר ולחתוך לרצועות.
לבשל את השעועית הירוקה במים ומלח כ-10 דקות, לסנן ולשטוף במים קרים מהברז.
למעוך את השום, לקצוץ את הנענע, ולערבב עם כל שאר התבלינים.
להניח את הכול בקערה ולערבב.
לפזר מעל את שבבי השקדים ולהגיש.