מצרכים:
- 1 חבילת עלי פילו
- 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות
- 100 גרם צימוקים
- 100 גרם שזיפים יבשים
- 100 גרם משמש יבש
- 2 בצלים
- 1 כוס שמן קנולה
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כוס יין אדום
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן.
להוסיף את חתיכות חזה העוף ולטגן קלות.
להוציא את חזה העוף מהסיר ולהניח בצד.
לחתוך לקוביות קטנות את הפירות היבשים.
להכניס לסיר, להוסיף סוכר, פלפל, מלח ויין.
לבשל כ-5 דקות, להוסיף את חזה העוף ולערבב קלות.
להוריד מהאש ולקרר.
להרכבת המנה
של משטח ישר להניח דף פילו ולהבריש במעט שמן.
להניח מעליו דף פילו נוסף ולהבריש שוב.
לחתוך את הדפים לריבועים (ניתן לחלק ל9 או 12 ריבועים),
להניח במרכז כל ריבוע מעט מהתערובת שהכננו
ולקפל את הקצוות כך שתיוצר מעין סלסלה סגורה של פילו כשהמילוי בפנים.
להניח את סלסלאות הפילו בתבנית.
ניתן להבריש את הסלסלאות במעט שמן.
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
להגיש חם.