מצרכים:
מותאם לכ-20 סלסלאות
- 1 חבילת שערות קדאיף (חצי ק"ג)
- ¼ ק"ג טחינה גולמית
- 4 כפות סילאן
- 100 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 שמנת צמחית
- 1 סלסלת תותים
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס יין אדום
- 100 גרם מחמאה
- תבנית שקעים
אופן ההכנה:
להמיס את המחמאה.
לפתוח את שערות הקדאיף ולטפטף מהמחמאה על השערות, לפתוח שוב וחוזר חלילה.
לקחת חופן קטן של שערות הקדאיף, לסדר בתוך תבנית השקעים,להדק ולאפות בתנור בחום של 170 מעלות עד
להשחמה.
לקרם החלבה:
להקציף את השמנת. להניח סיר עם מים רותחים ובתוכו סיר נוסף ובו להמיס את השוקולד הלבן, ולכבות את האש.
(ניתן להמיס את השוקולד גם במיקרוגל).
להוסיף לשוקולד את הסוכר, הטחינה הגולמית והסילאן, לערבב היטב .
להוסיף את התערובת לשמנת ולערבב בתנועות עטיפה.
להכניס לשקית זילוף, לשמור במקרר עד להגשה (יש להשאיר במקרר לפחות שעה).
לרוטב התותים:
לשים בסיר את הסוכר והיין ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב, להשאיר על האש כ-2-3 דקות ולכבות.
להוסיף את התותים החתוכים לרבעים (לאורכם), לערבב ולקרר.
יצירת המנהלהניח בצלחת את סלסלת הקדאיף, למלא בקרם החלבה, להניח מעל 2 רבעים של תותים ולעטר ברוטב התותים את
הצלחת והמנה עצמה