מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 2 כפות ברנדי
- 1 שקית אבקת אפיה
- ½ 3 כוסות חלב פושר
- 50 גרם חמאה
- גרידת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה:
להמיס את החמאה בחלב ולהשאיר את החלב להתקרר עד לקבלת חלב פושר.
להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
לכסות ולהשאיר להתפחה כ-20 דקות.
להרטיב את הידיים במעט שמן, ללחוץ על הבצק כדי להוריד את ההתפחה.
ליצור כדורים ולטגן בסיר בשמן עמוק וחם (אך לא רותח).
*** לאחר טיגון הסופגניות וצינונן, לטבול במי סוכר .
מי סוכר להביא רתיחה 2 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מלימון אחד ו-1 כף מי ורדים.