מצרכים:
- 100 גרם חמאה רכה
- ½ כוס שמן
- ½ 1 כוס סוכר
- 5 ביצים
- 2 כפות תמצית וניל
- גרדת תפוז (מתפוז 1)
- מיץ תפוזים (מתפוז אחד)
- 2 שקיות אבקת אפיה
- קורט מלח
- 3 כוסות קמח
למילוי:
- 1 כוס חלב
- ½ כוס דבש
- 100 גרם צימוקים
- 250 גרם פרג טחון
- 1 כף תמצית רום
- 25 גרם חמאה
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים והסוכר, להוסיף את כל שאר המרכיבים מלבד הקמח ואבקת האפייה.
להקציף כדקה.
להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב מעט עד לקבלת תערובת אחידה.
לצקת ל-2 תבניות אינגלישקייק משומנות ומקומחות.
להכניס את מילוי הפרג לשק זילוף עם פיה של כ-2 ס"מ ולזלוף לאורך הבצק שעל התבנית כך שייוצר מעין גליל של מילוי לאורך העוגה.
בזמן הזילוף ללחוץ מעט כך שהמילוי יכנס מעט לתוך הבצק .
לאפות את העוגות בתנור חם שחום של 170 מעלות עד להזהבה (ניתן לבדוק ע"י החדרת קיסם מהצד ולראות שהוא יוצא יבש).
למילוי:
להכניס את כל חומרי המילוי לסיר ולבשל לאחר הרציחה כ-10 דקות על אש נמוכה כשכל הזמן יש לבחוש את התערובת.
לקרר היטב ולהכניס לשק זילוף עם פיה של כ-2 ס"מ.