עוגה חגיגית וקרם פטיסיאר בעיטור של ג׳ל דובדבנים

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

חומרים:

לבצק:
2  כוסות קמח כוסמין
1  כוס קמח לבן
4  ביצים
1/2  כוס שמן זית
5  כפות טחינה גולמית
1  כוס סוכר חום
1  שקית אבקת אפיה
1/2  כפית סודה לשתיה
1  כף תמצית וניל
גרידת לימון מלימון אחד
1  כוס מיץ תפוזים

קרם פטיסיאר:
3  חלמוני ביצה
3  כפות קורנפלור
4  כפות סוכר לבן
1  כף תמצית וניל
2  כוסות חלב
1 שמנת מתוקה להקצפה  28%
1 כוס שוקלד לבן

לג׳ל דובדבנים :
1  צנצנת דובדבנים ללא חרצנים
2  כפות ג׳לי תות

אופן הכנה בצק:
להכניס את כל המצרכים (למעט הקמחים) לקערה של מיקסר ולערבב עד לקבלת נוזל אחיד.
להוסיף את הקמחים,  לערבל מעט עד קבלת מסה אחידה ולצקת בתבניות אינגליש קייק
לאפות בתנור בחום של 175 מעלות כ-30 דקות .
להוציא מהתנור ולצנן.

לקרם:
להכניס את כל החומרים (מלבד השמנת והשוקלד הלבן ) לסיר, לטרוף עם מטרפה, להניח על האש בנונית ולטרוף כל הזמן עד להסמכה של הקרם.
להעביר לכלי זכוכית, לערבב את השוקלד הלבן עד להמסה של השוקלד ולכסות בניילון נצמד (כך שהניילון יהיה במגע עם הקרם).
לצנן במקרר.
כשהקרם קר, להוסיף את השמנת ולהקציף עד לקבלת קרם יציב.
להכניס לשקית זילוף.

להכנת העוגה :
כשהעוגה מוכנה מצננים ( מקררים )
יוצרים לאורך העוגה חריץ (מעין תעלה קטנה באמצע ) על מנת להכניס את הקרם וממלאים בקרם.
מעטרים מעל בג׳לי דובדבנים.

 אופן הכנה לדובדבנים :
לסנן את הנוזל לתוך לסיר.
להביא לרתיחה ולכבות.
להוסיף את אבקת הג׳לי,  לערבב היטב להוסיף את הדובדבנים.
לצקת בעדינות מעל העוגה.
לקרר ולהגיש.

 

בתאבון

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור