מצרכים:
- 4 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס טחינה
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 1/2 כוס שמן קוקוס
- 1/2 כוס קוקוס
- 1/2 כוס בוטנים קצוצים
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס צימוקים
- 3 תפוחי גרנד סמית חתוכים לקוביות
- 1 כוס קמח מצה לעוגות
- 1 שקית א. אפיה לפסח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
מצרכים לציפוי מעל :
- 1 צנצנת דובדבנים מגולענים
- 1 כוס נוזל מצנצנת הדובדבנים
- 6 כפות גלי אדום
- 1 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
להניח את תפוחי העץ החתוכים במחבת עם כף שמן קוקוס, להקפיץ כ-3-4 דקות, להוסיף קינמון ואגוז מוסקט,
לערבב מעט ולצנן.
בקערה לטרוף את הביצים והסוכר, להוסיף את כל שאר המצרכים מלבד הקמח ואבקת האפיה ולערבב היטב.
להוסיף את הקמח, א. האפיה והתפוחים ולערבב.
לצקת ל-3 תבניות אינגליש קייק ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-30 דקות
לציפוי :
** את הציפוי יש להכין לאחר שהעוגה מוכנה וכבר התקררה מעט.
להרתיח את המים ונוזל הדובדבנים בסיר. לכבות.
להוסיף את אבקת הגלי ולערבב היטב במטרפה.
על כל עוגה לפזר את הדובדבנים, מעל לצקת שליש מהגלי החם.
להכניס למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
בתאבון.