עוגה מסורתית לחג בצימוקים ושקדים בניחוח הדרים

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

ל-4 עוגות ארוכות.

  • 8 ביצים
  • ½ 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 כף תמצית שקדים
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • גרידת תפוז מתפוז אחד
  • ½ 1 ק"ג קמח
  • ½ 1 כוס סוכר
  • 5 שקיות אבקת אפיה
  • 1 כוס שמן
  • 200 גרם צימוקים
  • 200 גרם שקדים

מעל העוגה:

  • 1 ביצה
  • שומשום
  • שקדים

אופן ההכנה:

בקערה לערבב את כל החומרים מלבד הצימוקים והשקדים ולערבב היטב.
להניח בצד למנוחה של כשעתיים לפחות ( ניתן להכין יום מראש ולהשאיר במקרר).
מתקבל בצק רך.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
לשטח עם היד לריבוע על נייר אפיה משומן.
להניח באמצע צימוקים ושקדים קצוצים.
לגלגל לרולדה ולהניח על נייר אפיה על תבנית.
למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום מעל.
ניתן לעטר בשקדים למעלה.
לאפות בתנור שחומם מראש – 10 דקות על 180 מעלות ועוד 40 דקות על 150 מעלות.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור