מצרכים:
- 1 ק"ג גבינה לבנה 5% (אפשר 5% + 9%)
- 1/2 ק"ג שמנת חמוצה 9% (אפשר גם 15%)
- 6 בצים מופרדות
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות גדושות קורנפלור / קמח
- 1 כף תמצית וניל
- גרידת לימון מלימון 1
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
אופן ההכנה:
להקציף את 6 החלבונים עם 3/4 כוס סוכר וקורט מלח עד לקבלת קצף יציב (לא להקציף יותר מידי).
בקערה נפרדת לערבב את השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור היטב עד לקבלת מסה ללא גושים.
להוסיף את כל שאר החומרים ולערבב היטב.
להוסיף את הגבינה לחלבונים המוקצפים ב-3 פעימות בתנועת עטיפה עד לקבלת מסה אחידה.
לצקת לתבנית 28 ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
יש לאפות כ-10 דקות בחום של 180מעלות, להנמיך את החום ל-150 מעלות לעוד 10 דקות ואז
להנמיך ל-95 מעלות ולהשאיר לאפיה עוד שעה וחצי.
*** אין לפתוח את התנור בזמן האפיה.
*** לאחר סיום האפיה יש להשאיר את העוגה בתנור (כשהדלת עדיין סגורה) כ-30-60 דקות.
בסיום – לצנן מחוץ לתנור במשך שעה וחצי ואז להכניס למקרר.
בתאבון