מצרכים:
- ½ ק"ג סולת
- 1 כוס קמח
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 5 ביצים
- 2 כפות תמצית וניל
- 1 כפית תמצית שקדים
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- גרידת תפוז (מתפוז אחד)
- מיץ תפוזים (מתפוז אחד)
- 150 גרם אוכמניות
- 100 גרם שקדים
לסירופ:
- 2 כוסות מים
- 1 כוס סוכר
- גרדת לימון (מלימון 1)
- מיץ לימון (מלימון 1)
- גרדת תפוז (מתפוז 1)
- מיץ תפוזים (מתפוז אחד)
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים עם כוס סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
להוסיף את השמן, תמצית וניל, תמצית שקדים, גרדת תפוז ומיץ תפוזים.
להקציף.
להוסיף את אבקת האפייה ולהמשיך להקציף.
להוסיף את הקמח והסולת ולהמשיך לערבב.
לצקת את התערובת על תבנית משומנת.
לפזר מעל את האוכמניות והשקדים.
לאפות בתנור חם בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.
לסירופ:
להביא את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר על האש ולהרתיח כ-5 דקות.
את הסירופ ניתן לצקת על העוגה המוכנה כשהסירופ קר והעוגה חמה או כשהסירופ חם והעוגה קרה.