עוגת סולת אותנטית

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • ½ ק"ג סולת
  • 1 כוס קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 5 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 גרידת תפוז אחד
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 כוס שמן

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ 1 כוסות מים
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 כפית מי ורדים או ½ כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים מלבד הסולת, הקמח ואבקת האפייה כ-2 דקות במיקסר.
להוסיף את הסולת, הקמח ואבקת האפייה ולערבב מעט (לא יותר מדקה).
ליצוק לתבנית אפיה גדולה ולאפות בחום של 170-180 מעלות.
להוציא ולצנן את העוגה.

לרוטב:
להביא את כל החומרים (מלבד מי הוורדים או תמצית השקדים) לרתיחה ולהשאיר כ-5 דקות ברתיחה.
לכבות , להוסיף את מי הוורדים או תמצית השקדים ולערבב.
לחתוך את העוגה בעדינות ולצקת על העוגה.
*** חשוב מאוד: אם העוגה חמה יש לצקת סירופ קר.
                   אם העוגה קרה יש לצקת סירופ חם.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור

שף פרטי - ההתמחויות שלנו

שף פרטי לכל אירוע, שף פרטי עד הבית, שף פרטי לאירועים קטנים

תפריט נגישות