מצרכים:
- ½ ק"ג סולת
- 1 כוס קמח
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר
- 5 ביצים
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 גרידת תפוז אחד
- 2 כפות תמצית וניל
- 1 כוס שמן
לסירופ:
- ½ כוס סוכר
- ½ 1 כוסות מים
- גרידה מלימון אחד
- 1 כפית מי ורדים או ½ כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים מלבד הסולת, הקמח ואבקת האפייה כ-2 דקות במיקסר.
להוסיף את הסולת, הקמח ואבקת האפייה ולערבב מעט (לא יותר מדקה).
ליצוק לתבנית אפיה גדולה ולאפות בחום של 170-180 מעלות.
להוציא ולצנן את העוגה.
לרוטב:
להביא את כל החומרים (מלבד מי הוורדים או תמצית השקדים) לרתיחה ולהשאיר כ-5 דקות ברתיחה.
לכבות , להוסיף את מי הוורדים או תמצית השקדים ולערבב.
לחתוך את העוגה בעדינות ולצקת על העוגה.
*** חשוב מאוד: אם העוגה חמה יש לצקת סירופ קר.
אם העוגה קרה יש לצקת סירופ חם.