עוגת סולת אותנטית

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • ½ ק"ג סולת
  • 1 כוס קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 5 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 גרידת תפוז אחד
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 1 כוס שמן

לסירופ:

  • ½ כוס סוכר
  • ½ 1 כוסות מים
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 כפית מי ורדים או ½ כפית תמצית שקדים

אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים מלבד הסולת, הקמח ואבקת האפייה כ-2 דקות במיקסר.
להוסיף את הסולת, הקמח ואבקת האפייה ולערבב מעט (לא יותר מדקה).
ליצוק לתבנית אפיה גדולה ולאפות בחום של 170-180 מעלות.
להוציא ולצנן את העוגה.

לרוטב:
להביא את כל החומרים (מלבד מי הוורדים או תמצית השקדים) לרתיחה ולהשאיר כ-5 דקות ברתיחה.
לכבות , להוסיף את מי הוורדים או תמצית השקדים ולערבב.
לחתוך את העוגה בעדינות ולצקת על העוגה.
*** חשוב מאוד: אם העוגה חמה יש לצקת סירופ קר.
                   אם העוגה קרה יש לצקת סירופ חם.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור