מצרכים:
- 600 גרם קמח
- 1 כף שמרית
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב פושר
- 4 ביצים
- 150 גר' חמאה רכה
- 3 כפות רום
- 50 גר' שקדים לבנים
- 1 כוס צימוקים
- 1 כוס אוכמניות
- 50 גרם אגוזי מלך גרוסים גס
- כפית קליפת לימון מגוררת
- קורט מלח
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
להכניס למערבל את כל החומרים מלבד הפירות היבשים והאגוזים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
להוסיף את הפירות היבשים והאגוזים לעוד ערבול קצר.
לשים את הבצק בתוך שקית ניילון נקייה, לסגור את השקית ולהשאיר להתפחה כחצי שעה – שעה.
לאחר ההתפחה, להוציא מהשקית ללישה חוזרת על משטח עבודה מקומח היטב ולהוסיף עוד קמח עם צריך.
להכניס את הבצק לתבנית קוגלהוף משומנת.
להדק היטב.
לכסות ולהמתין עד לקבלת הכפלה של הבצק.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 175-180 מעלות כ-30 דקות.
להוציא מהתבנית, לצננן ולבזוק אבקת סוכר מעל.