מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף שמרים
- 5 כפות סוכר
- גרידת לימון
- קורט מלח
- 3 כוסות מים פושרים (כוסות פלסטיק חד פעמי)
- 4 כפות שמן קנולה
- ריבת אוכמניות / פירות יער של יד מרדכי
- 100 גרם אגוזי מלך טחונים
- 2 ביצים
לרוטב שוקולד:
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 4 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
להניח את הקמח ב-2 שקיות (האחת בתוך השנייה), ליצור גומה ולצקת את השמרים, הסוכר והמים.
לערבב קלות עד לקבלת עיסה במרכז הקמח.
לערום את הקמח מעל ולהוסיף את המלח, הביצים, השמן וגרידת הלימון.
לאחוז בקצוות השקית וללוש מבחוץ עד לקבלת בצק אחיד.
להניח במקרר למספר שעות.
להוציא, לחלק ל-4 חלקים שווים.
לרדד כל חלק לעלה דק .
להניח את העלה בתבנית, למרוח מעל ריבה, לפזר את אגוזי המך ולהניח מעל עוד עלה.
לחזור על הפעולה עד לקבלת 4 שכבות.
על השכבה העליונה לא למרוח את הריבה.
לחורר את הבצק בשכבה האחרונה ע"י מזלג.
לאפות בתנור בחום בינוני (175 מעלות) כחצי שעה.
להוציא מהתנור ולצנן את העוגה.
להכנת רוטב השוקולד:
להרתיח את מיץ התפוזים ואבקת הסוכר, להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד, ולערבב עד לקבלת
רוטב שוקולד אחיד.
לפזר על העוגה אבקת סוכר.
להגשה להניח פרוסת עוגה על צלחת הגשה ולצקת מעל מרוטב השוקולד