מצרכים:
- 200 גרם חמאה / מחמאה
- 250 גרם מיליליטר שמנת / שמנת צמחית
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 4 ביצים
- 300 גרם שוקולד מריר
- 2 שקיות ואקום של ערמונים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 2 כפות תמצית וניל
- 1/2 שקית של קמח אוסם לעוגות לפסח (4 כפות קמח)
- 1 שקית אבקת אפיה לפסח (לא חובה)
אופן ההכנה:
בסיר לערבב את השמנת והחמאה ולהביא לרתיחה.
להוריד מהאש, להוסיף את השוקולד, הסוכר הלבן, תמצית וניל ולערבב היטב. עד לקבלת מרקם נוזלי.
לטחון את הערמונים עם הסוכר החום ולהוסיף לתערובת השוקולד ולערבב.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה, לערבב.
להוסיף את הביצים ולערבב היטב.
לצקת לתבנית, לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-40 דקות.
בתאבון.