עוגת שוקולד חגיגית עם מרנג

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף רום
  • 1 שקית אבקת אפיה לפסח
  • 1 כוס קמח מצה לעוגות
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קולה

למרנג:

  • 3 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף גלוקוז / 2 כפות דבש
  • 1/4 כוס מים קרים
  • 5 יחידות מרשמלו

אופן ההכנה:
בסיר להביא לרתיחה את השמנת והחמאה ולכבות את האש.
להוסיף את הסוכר, התמציות והשוקולד  ולערבב עד להמסה ולקבלת מרקם אחיד .
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה, לערבב היטב, להוסיף את הקולה ולערבב.
להוסיף את הביצים , לערבב היטב ולמזוג לתבנית אפיה או לקוקוטים אישיים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות – 40 דקות לעוגה, 15 דקות לקוקוט אישי.
להוציא מהתנור, להניח מעל מעט מרנג ולצרוב מעט עם ברנר.
למרנג:
להניח סיר עם מים רותחים על האש , מעל להניח קערה כך שלא תיגע במים הרותחים (בן מרי).
להכניס לקערה את החלבונים, הסוכר והגלוקוז (או הדבש) , מים קרים ולהקציף .
יש להקציף עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף את המרשמלו ולהמשיך להקציף עד שהמרשמלו נבלע בפנים.
להכניס את המרנג לשק זילוף ולזלוף מעל העוגה או מעל כל קוקט.

                                                בתאבון.  

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור