מצרכים:
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף רום
- 1 שקית אבקת אפיה לפסח
- 1 כוס קמח מצה לעוגות
- 300 גרם שוקולד מריר
- 4 ביצים
- 2 כוסות קולה
למרנג:
- 3 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף גלוקוז / 2 כפות דבש
- 1/4 כוס מים קרים
- 5 יחידות מרשמלו
אופן ההכנה:
בסיר להביא לרתיחה את השמנת והחמאה ולכבות את האש.
להוסיף את הסוכר, התמציות והשוקולד ולערבב עד להמסה ולקבלת מרקם אחיד .
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה, לערבב היטב, להוסיף את הקולה ולערבב.
להוסיף את הביצים , לערבב היטב ולמזוג לתבנית אפיה או לקוקוטים אישיים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות – 40 דקות לעוגה, 15 דקות לקוקוט אישי.
להוציא מהתנור, להניח מעל מעט מרנג ולצרוב מעט עם ברנר.
למרנג:
להניח סיר עם מים רותחים על האש , מעל להניח קערה כך שלא תיגע במים הרותחים (בן מרי).
להכניס לקערה את החלבונים, הסוכר והגלוקוז (או הדבש) , מים קרים ולהקציף .
יש להקציף עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף את המרשמלו ולהמשיך להקציף עד שהמרשמלו נבלע בפנים.
להכניס את המרנג לשק זילוף ולזלוף מעל העוגה או מעל כל קוקט.
בתאבון.