מצרכים:
- 1 ק"ג שזיפים
- 1 כף קינמון
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס סוכר חום
- 4 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף רום
- 1/2 1 כוס קמח
- 1 שקית א. אפיה
- 1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
לחתוך את השזיפים לרבעים.
בסיר להביא לרתיחה את הסוכר החום ומיץ התפוזים ,
לבשל כ-3 דקות, לכבות, להוסיף את השזיפים ולצנן.
במערבל להקציף את ביצים עם הסוכר הלבן.
להוסיף את השמן ואת השזיפים המקורמלים.
להוסיף קינמון, וניל ורום ולערבל מעט.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
לערבל קצת עד שהקמח ואבקת האפיה נטמעים בעיסה.
לצקת לתבנית משומנת ולאפות בחום של 180 מעלות כ-40 דקות.
בתאבון.