חומרים:
לאורז:
1 ק״ג אורז עגול / בסמטי/ פרסי
1 זוקיני פרוס
צרור סלרי אמרקאי גבעול ועלים קצוץ
1 בצל קצוץ גס
1 גזר
4 כפות שמן
1 ½ כף מלח
1 ½ ליטר מים רותחים
לדגים והירקות שמעל האורז :
10 פילטים של דג אמנון/ בורי /דניס /בס
גזר פרוס
קולרבי
פלפלים מצבעים שונים
חומוס מבושל
תפוח אדמה ירושלמי( בטטה קסביה ) / ארטישוק
שעועית ירוקה
1 כף שום כתוש
1 כף תבלין דגים / קיגון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 שמן
1 כף רסק עגבניות
אופן הכנה:
לאורז:
לטגן את הבצל והירקות כ 10 דקות.
להוסיף את האורז והמלח לערבב כשתי דקות.
להוסיף את המים, לבחוש, לכסות עם ניר אפיה מתחת למכסה.
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
לדגים והירקות שמעל האורז :
לחתוך את הירקות לצורה הרצויה בגודל קטן.
את הדגים לחצות לחצי פילטים.
לערבב הכול היטב, להוציא ולהניח את הדגים בתבנית נפרדת מהירקות.
להכניס את הדגים לתנור חם של 180 מעלות לחצי שעה.
כשהדגים יוצאים מהתנור ניתן להוריד את עור הדג בקלות.
את הירקות להקפיץ בוואק או בסיר עד שיהיו מוכנים.
להגשה:
להניח את האורז על צלחת הגשה.
מעל האורז המוכן להניח את הירקות ומעליהם את הדגים (ללא העור).
לגרד מעל גרדת לימון ולטפטף מעל מעט מיץ לימון ופטרוזיליה קצוצה.
בתאבון