פאי בשר מבצק פריך ודוקסל פיטריות

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:
לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 200 גרם חמאה או מחמאה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כוס מים קרים

למילוי:

  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון לא שומן
  • 2 בצלים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 שיני שום
  • 1/4 כפית פלפל 4 העונות
  • 4 כפות פטרוזיליה
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:
לבצק:

במעבד מזון לעבד את כל החומרים מלבד המים כדקה, להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה או ללילה.

למילוי:
לטגן בצל, להוסיף את השום והבשר, לטגן כ-2-3 דקות, להוסיף את התבלינים והיין .
לבשל בסיר כ-20 דקות.
במקביל מטגנים בצלף 2 שיני שום, פטריות קצוצות ופטרוזיליה ומאחדים עם הבשר.
למעוך את תפוחי האדמה לפירה ולהוסיף לתערובת.
להרכבת המנה:
לחלק את הבצק ל-3-4 חלקים.
לרדד כל חלק לעובי של כ-1/2-1 ס"מ.
לקרוץ עיגולים, במרכז כל עיגול להניח מהמילוי ולעטוף עם הבצק את המילוי,
להשאיר חור קטן באמצע ליציאת האדים.
לשמן ולקמח תבניות קטנות מאלומיניום ולהניח בתוכן כך שיוצאת מעין כופתא של בצק ממולא.
** ניתן להכין רולדות ממולאות בנדיבות בבשר ולחרוץ אותן בעדינות לפרוסות.
למרוח בביצה שעורבבה עם קצת מים.
לאפות בתנור שחומם מראש ב-190 מעלות כ-25-30 דקות עד להזהבה.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור