מצרכים:
- 1 ק"ג בצק עלים מופשר ( ניתן לקנות את בצק העלים עם החמאה)
- 200 גרם שקדים לא קלויים (עם או בלי קליפה)
- ¾ כוס סוכר
- 1 שמנת מתוקה לבישול ( 10% שומן ומעלה )
- 2 ביצים
- ¼ כפית תמצית שקדים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף קמח
- 1 כף קורנפלור
- גרדת תפוז (מתפוז 1)
- מיץ תפוזים (מתפוז אחד)
- 1 קופסת שימורים של אגסים בסירופ
אופן ההכנה:
להכניס את שקדים למעבד מזון ולטחון עד לקבלת אבקה.
להכניס את כל שאר החומרים פנימה (מלבד האגסים) ולטחון כדקה עד לקבלת מרקם אחיד.
להניח את הבצק בתבנית על נייר אפיה כשחלק מהבצק נצמד לדפנות התבנית .
לצקת את המילוי .
את האגסים לפרוס לפרוסות ולסדר כמו מניפה על קרם השקדים.
לאפות בתנור בחום חם של 180 שמעלות כ-40 דקות.
להוציא מהתנור ולהבריש מעל במעט מסירופ האגסים שבקופסה.