מצרכים:
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 שקית א. אפיה
- 5 כפות סוכר
- קורט מלח
- גרידת לימון
- 1 ביצה
- 200 ג' חמאה
- 2 כפות תמצית וניל
- 1 חבילת גבינה ריקוטה
למילוי:
- 6 תפוחי גרנד סמיט
- 1 כף גרידת לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
להכניס למעבד מזון את כל חומרי הבצק. להפעיל ולערבב עד לקבלת פירורים.
לשמור 1/3 מהכמות בצד ולערבב אותו עם גבינת הריקוטה.
את 2/3 השליש הנותרים להניח על תבנית עם נייר אפיה ולהדק.
למילוי:
לחתוך את התפוחים לחצי וכל חצי לפרוסות.
להקפיץ את התפוחים כ-5 דקות בסיר עם החמאה, הסוכר והקינמון.
לקרר ולהניח על הבצק.
מעל התפוחים להניח את שאר הבצק שערבבנו עם הריקוטה.
לאפות בחום של 180 מעלות כ-30 דקות.