פאי תפוחים ותותים מקורמלים בתלתלי שוקולד מריר

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:
לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 5 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 ביצה + 2 חלמונים

למילוי:

  • 4 תפוחי גרנד סמית מקולפים ופרוסים
  • 1/2 ק"ג תותים שטופים ופרוסים / 1 קופסת פירות יער , ריבת יער
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 25 גרם חמאה
  • 3 כפות רכז פירות יער (לא חייב)
  • כף קורנפלור

לציפוי:

  • 50 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפייה גסה

אופן ההכנה:
במעבד מזון לערבב את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ובהדרגה להוסיף את שאר החומרים.
לערבב עד לקבלת בצק פרורים.
להוציא את הבצק ולפזר מחצית מהכמות על תחתית תבנית עם נייר אפיה.
להניח נייר אפיה נוסף מעל ולהדק את הפרורים.
להוריד את הנייר ולאפות כ-15-20 דקות בחום של 180 מעלות.
להוציא את הבצק ולצנן.
במקביל יש להכין את המלית:
לשפוך לסיר את הסוכר ומיץ התפוזים, להביא לרתיחה ולערבב עד לקבלת קרמל.
להוסיף את התפוחים, לבחוש מעט, להוסיף את התותים, את החמאה,את רכז פירות היער וכף קורנפלור מעורבב ב1/4
כוס מים קרים.
לבשל כ-5 דקות, להוריד מהאש ולצנן.
לצקת על הבצק האפוי ומעל לפזר את מחציתו השנייה של הבצק.
להדק קלות ולאפות עוד כ-20 דקות בחום של 175-180 מעלות
לאחר שהעוגה התקררה במקרר מעטרים בתלתלי השוקולד ומגישים.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור