פאי תפוחים עשיר בבצק פריך

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

לבצק:

  • 1/2 ק”ג קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 5 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 ביצה + שתי כפות מים קרים

למילוי:

  • 4 -6 תפוחי גרנד סמית ופינק לידי מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס סוכר דמררה
  • מיץ מתפוז אחד
  • 25 גרם חמאה/ נטורינה קוקוס
  • כף קורנפלור

אופן הכנה :

הכנת המלית:

לשפוך לסיר את הסוכר ומיץ התפוזים, להביא לרתיחה ולערבב עד לקבלת קרמל.
להוסיף את התפוחים, לבחוש מעט, להוסיף את החמאה לבשל כחמש דקות ,
להוסיף לתפוחים את כף הקורנפלור מעורבב ב1/4 כוס מים קרים.
לבשל כ-5 דקות, להוריד מהאש ולצנן. 

לבצק:

במעבד מזון לערבב את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ובהדרגה להוסיף את שאר החומרים.
לערבב עד לקבלת בצק פרורים.
להכניס את הבצק למקרר לשעתיים.
להוציא את הבצק ולפזר מחצית מהכמות על תחתית תבנית עם נייר אפיה.
להניח נייר אפיה נוסף מעל ולהדק את הפרורים.
להוריד את הנייר, לצקת על הבצק את התפוחים ומעל לפזר את מחציתו השנייה של הבצק.
לאפות כ-35 דקות בחום של 175-180 מעלות.
לאחר שהעוגה התקררה  מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

 

                                                                                    בתאבון

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור