מצרכים:
- 4-5 תפוחי אדמה בנוניים פרוסים דק דק במנדולינה / פומפיה / סכין
- 2 כוסות מים רותחים
- 150 גרם תערובת גבינות מפוררת או חתוכה – תלוי בסוג הגבינה (קממבר / קשקבל/ פרמזאן ) – בעצם ניתן להשתמש בגבינות קשות שיש בבית
- 25 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שום
- 2 כפות שמן זית
אופן הכנה :
לצקת מים רותחים על פרוסות תפוחי האדמה כדי לשטוף מהם את העמילן, לערבב ולשטוף במי קרים.
לערבב את תפוחי האדמה עם תערובת הגבינות, התבלינים, השמן והחמאה.
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה כמו קלפים אחד על השני על תבנית.
לקחת נייר אפיה, לקמט אותו ולהרטיב במים, להניח על המאפה כך שהנייר יכסה לגמרי את המאפה.
מעל לשים מכסה ולאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, להוריד את הכיסוי
ולאפות עוד כ-10 דקות.