מצרכים:
- 1 ק"ג קמח
- 3-4 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- ½ ק"ג עלי תרד טרי קצוצים
- 1 כף מלח
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- ½ ליטר חלב פושר (3 כוסות חד פעמיות )
- 50-100 גרם חמאה מומסת
- ½ כוס מים קרים
אופן ההכנה:
להכניס את כל החומרים היבשים לתוך 2 שקיות ניילון (אחת בתוך השנייה) או לקערת מיקסר, לשפוך מעל את הנוזלים
וללוש כ-5 דקות.
להניח בצד מכוסה לתפיחה של כ-1/2 שעה.
לחלק את הבצק ל-2 חלקים.
לרדד לעלה עבה , לקרוץ עיגולים, לחמניות וכו' ולהניח בצד, מכוסה, לתפיחה נוספת של כ-20 דקות באזור חמים .
להניח את הבצק על פלנצ'ה או מחבת חמה – ללא שמן כ-2 דקות מכל צד.
להעביר לתבנית ולאפות בתנור עוד כ-5 דקות בחום של 180 מעלות.