מצרכים:
- 10 פילטים דג מוסר
- 20 עגבניות שרי חתוכות לחצי
- 5 שיני שום
- 6 כפות שמן זית
- צרור פטרוזליה קצוצה
- צרור כוזברה קצוץ
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית זעפרן
- ½ כפית מלח
- 1 שקית שעועית ירוקה דקה
- 1 חבילת ניוקי
- 2 רימונים
- 1 לימון פרוס דק עם הקליפה
אופן ההכנה:
לערבב את כל התבלינים ושמן. למרוח את הדגים.
לרפד תבנית בחצאי העגבניות והניח עליהם את הדגים כשעור כלפי מעלה.
לאפות בתנור חם כרבע שעה ב-200 מעלות.
בזמן שהדגים בתנור לבשל את הניוקי והשעועית במים רותחים וכף מלח כ-10 דקות.
להוציא, לשטוף במים קרים ולהקפיץ הווק את השעועית הניוקי והרימונים עם 2 כפות שמן זית, פלפל שחור ומלח כ-5
דקות.
להניח בצלחת מצע של שעועית, מעליו פילה דג ולטפטף מעל מהרוטב של השעועית.