מצרכים:
- 10 פלטים של דג דניס / מוסר / בס / אמנון / סלמון
- 2 פלפל אדום
- 1 בצל
- כף שום כתוש
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה
- צרור קטן של פטרוזליה קצוצה
- צרור קטן של כוסברה קצוצה
- צרור קטן של נענע קצוצה
- 2 כוסות של חומוס מושרה ומבושל
- 1 כפית מלח
- גרידת לימון מלימון 1
- ½ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
להניח את הפלטים בתבנית ולערבב עם כל החומרים.
להניח בתבנית מכוסה כחצי שעה לספיגת כל הטעמים.
להוציא את הדגים לצד.
להכניס את התבנית לתנור חם בחום של 180 מעלות לכחצי שעה.
לערבב כפעמיים במהלך חצי השעה.
להוציא, להניח את הדגים מעל כשהעור כלפי מעלה ולהכניס לתנור שוב לעוד כחצי שעה.
להגשה:
לחתוך את הפלטים לריבועים ולשפד.
להניח את תערובת הירקות על הצלחת.
להניח את שיפודי הדגים מעל התערובת ולהגיש.