מצרכים:
- 8 תפ"א בינוניים מקולפים
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוץ
- 1/2 1 כפית מלח
- 1 מחמאה / חמאה
- 1 שמנת צמחית / 1 כוס חלב
אופן ההכנה:
מבשלים את תפ"א המקולפים עד לריכוך.
מעבירים דרך מסננת ע"י מעיכה של תפ"א או דרך מכשיר ליצירת פירה.
במחבת מטגנים בצל חתוך דק עד להשחמה, מוסיפים שום לעוד דקה ומצרפים לפירה.
לאחר מכן – לאותו מחבת מוסיפים את השמנת והמחמאה (או החמאה והחלב למתכון חלבי), מביאים לרתיחה, מורידים
מהאש, מוסיפים את המלח ומוסיפים לפירה תוך כדי תנועות עטיפה (לא לערבב יותר מידי).