חומרים :
1 חבילת פסטה פנה
5 עגבניות מגורדות.(או קופסא אחת של עגבניות מרוסקות)
2 בצלים קצוצים דק
3 פלפלים אדומים
2 חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות
2 כפיות שום כתוש
10 עלים סלרי קצוצים
מלח גס, פלפל שחור גרוס, מעט סוכר
צרור בזיליקום טרי
אופן ההכנה:
להכנת הרוטב: מחממים שמן זית , מטגנים את הבצלים הקצוצים עד שהם מזהיבים עם החצילים. מוסיפים את השום, הפלפלים החתוכים לקוביות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עלי הסלרי ומתבלים במלח, פלפל ומעט צ''ילי אדום גרוס. מוסיפים מעט סוכר להורדת החמיצות, ואת הבזיליקום הקצוץ. מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומערבבים היטב עם הרוטב החם. מומלץ להגיש עם פרמז''ן מגורד.
לחזרה לדף הבית – לחץ כאן