מצרכים:
- 1 ק"ג פסטה (פנה / ספגטי …)
- ½ חבילת עגבניות שרי חצויות לחצאים
- 1 זר עלי בזיליקום קצוץ
- 1 כף שום
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 100 גרם פרמזן מגורד
- 5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
לבשל את הפסטה במים רותחים עם מלח כ-10 דקות ולסנן.
לטפטף מעט שמן מעל ולערבב.
בסיר לשפוך את השמן, להוסיף את הפלפלים ולטגן כחמש דקות.
להוסיף את השום, חצי מכמות הבזיליקום ולטגן כ-2 דקות.
להוסיף את הפלפל השחור, העגבניות את שאר הבזיליקום ולבשל עוד כ-2 דקות.
להוסיף את הפסטה ולבשל עוד כ-4-5 דקות.
לפזר את גבינת הפרמזן ולהגיש.