צלי בקר ביין אדום ופטריות יער

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • 1 נתח מספר 5 טרי או מיושן
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן זית
  • 6 עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 שקית פטריות פורציני מושרים ביין אדום
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 12 שיני שום
  • 1 כף סוכר חום
  • ½ בקבוק יין

אופן ההכנה:
למשוך את נתח הבשר במעט שמן זית, ½ מכמות הפלפל השחור, להניח בתבנית ולהכניס לתנור חם מאוד לכ-10-15 דקות.
להכנת הרוטב – בסיר לחץ לטגן את הבצל עד להזהבה,
להוסיף את שיני השום בשלמותם ואת שאר התבלינים (כולל הסוכר והפטריות הפורציני המושרות), לבחוש קלות, להוסיף את היין, והביא לרתיחה.
להכניס את נתח הבשר לתוך הסיר , לכסות ולבשל כשעה וחצי על להבה נמוכה.
כשהנתח קר לפרוס לפרוסות..
בסיר רחב ונמוך לטגן בצל, להוסיף את פטריות השמפניון, להוסיף את הרוטב מהסיר, לתקן טעמים (אם צריך), להוסיף כף קורנפלור מהול בחצי כוס מים קרים ולערבב.
להניח את פרוסות הבשר מסודרות בסיר, לבשל עוד כ-20 דקות ולהגיש.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור