חומרים:
- 1 גוש בשר מספר 6 או 5
- 2 גזר גדול חתוך לפרוסות גסות
- 1 ראש סלרי חתוך
- 1בצל חתוך לקוביות
- 6 עלי דפנה
- 6 פלפל אנגלי
- 1/2כפית פלפל שחור גרוס
- 5 שיני שום
- 1/2 1 ליטר מים או יין ומים
לרוטב:
- 3 כפות שמן
- 1 סלסלה פטריות חתוכים לפרוסות
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- 1 ליטר ציר מהבישול של הבשר
- 1 כף קורנפלור
- 1/2 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל הגזר והסלרי .
להוסיף התבלינים והבשר ולטגן כ- 5 דקות מכול הצדדים.
להוסיף את המים או היין.
לבשל כחצי שעה ואז להכניס לתנור לשעתיים, או בסיר לחץ כשעה וחצי.
לקרר, לסנן, לשמור הציר. את הבשר לקרר ואז לפרוס.
להכנת הרוטב –
לטגן בצל עד השחמה, להוסיף פטריות לטיגון קצר, להוסיף את הציר, מלח לשיפור הטעם,
לערבב 1 כף קורנפלור עם מים קרים ואז להוסיף לתבשיל.
להוסיף את הבשר ולבשל כחצי שעה.
בתאבון