מצרכים למילוי:
- 1 פילה דג סלמון/ 5 פילטים דג בס/ 5 פילטים דג אמנון – חתוכים לקוביות קטנות ללא העור
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית שום
- 1/2 כפית כרכום
- 1/4 כפית אגז מוסקט
- 1/2 כפית קיג׳ון
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס עלי ביבי
- 1 כוס עדשים שחורים מבושלים
מצרכים לקרפים:
- -3 כפות קמח אורז
- 2-3 כפות קורנפלור
- 2-3 כפות קמח תפוחי אדמה
- 3 ביצים
- 3 כפות שמן
- 1/2 1כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית כורכום
מצרכים לתרד:
- 1 בצל
- שקית עלי תרד טריים
- כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כוס חלב/ קרם קוקוס
אופן ההכנה:
לקוביות הדגים:
להכניס לקערה את כל המצרכים ולערבב היטב.
לקרפים:
לערבב את כל חומרי הקרפ היטב עם מטרפה.
לשמן מחבת פעם אחת ולנגב בניר מטבח.
להכין את הקרפים – למלא מצקת של מרק ולשפוך על המחבת.
לטלטל בזהירות עד קבלת קרפ אחיד.
לטגן מכל צד כדקה ולהניח בצד (אחד על השני) .
לתרד:
לטגן בצל, להוסיף את עלי התרד השטופים ולטגן כשלוש דקות.
להוסיף את המלח, אגוז מוסקט, פלפל ושום כתוש.
לערבב ולהוסיף את החלב או הקוקוס.
לבשל כ-5 דקות, לכבות ולטחון לקרם אחיד.
הרכבת המנה:
להניח כ-3 כפות מילוי על כל קרפ, לגלגל כמו אגרול ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.
להכניס לתנור חם (180-200 מעלות) לכ-20 דקות.
מניחים בצלחת 2-3 כפות קרם ומעל רול קרפ עם הדג.
מניחים מעל שני עלי ביבי לקישוט.
בתאבון.