מצרכים
1 ק"ג קמח
2 כפיות סוכר
1 כפית מלח
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף תמצית וניל
500 מיליליטר מים קרים
אופן ההכנה
להניח את כל החומרים בקערה וללוש היטב במשך 10 דקות (ניתן ללוש במיקסר).
להניח את הבצק בצד ל-10 דקות להתפחה.
להעביר את הבצק למשטח מקומח, ללוש מעט ולחלק ל-4 חלקים.
לרדד כל חלק לעלה, למרוח את מחציתו במילויים שונים כגון חלבה ואגוזים, שוקולד וכו'.
לקפל את החלק השני (כך שהמילוי באמצע), לרדד מעט שוב, לגלגל על מערוך או צינור, או לשטח ולהניח בתבנית על
ניר אפיה.
למרוח במעט שמן או חמאה מומסת , לפזר סוכר ולאפות עד להשחמה.
בתאבון 🙂