מצרכים:
- 1 כרוב חתוך גס
- 1 כף מלח
לתיבול:
- 1 כף פפריקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית זנגויל (גיגנ'ר)
- 1/4 כפית אבקת צילי
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית סוכר
- 1 כף רוטב דגים
אופן הכנה :
בקערה לשים מים וכף מלח, להכניס את הכרוס ולעסות היטב עם הידים בתנועות לישה כך שהכרוב יהיה קצת רך ולהשרות כ-10 דקות.
לשים את כל מצרכי התיבול על תערובת הכרוב ולעסות היטב.
להכניס את הכרוב לצנצנת אטומה ולמלא במים עד הסוף עם עוד 1/2 כפית מלח.
לאטום, להניח הפוך לכמה שעות ואז להפוך שוב.
לקבלת תוצאה טובה יש לחכות כשבוע לפני האכילה אולם אפשר גם 3 ימים למי שממהר.
ניתן להפוך כל כמה ימים את הצנצנת.
*** בחורף ניתן להשאיר את הצנצנת בחוץ כשבוע ואז להכניס למקרר. בקיץ להכניס למקרר אחרי יומים, שלושה .
בתאבון