מצרכים:
- פילה סלמון
- 1 כוס רסק תפוחים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית גינג'ר יבש
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות סויה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף שמן סומסום
לחביתות:
- 5 ביצים
- 1 כף קמח תפוחי אדמה
- 2 כפות קמח מצה
אופן ההכנה:
להכנת החביתות – לערבב ולטרוף את כל חומרי החביתה ולהכניס למקרר כשעה.
לאחר כשעה – לשמן מעט מחבת עגולה ובעזרת מצקת ליצוק מעט מהחומר (כך שיוצרו כ-10 חביתות).
לטגן של צד של החביתה כ-1/2 דקה.
לסלמון:
לחתוך את הסלמון לרצועות בעובי 5X2 .
לערבב את רסק התפוחים, הדבש, הגינג'ר, פלפל, מלח, סויה, שמן זית ושמן הסומסום ולהכין רוטב.
להשרות את רצועות הדג ברוטב כ-1/2 שעה
להניח רצועת סלמון במרכז כל חביתה ולגלגל לרול.
להניח בתבנית משומנת, למרוח ברוטב שנשאר ולאפות בתנור כ-20 דקות.