מצרכים:
- 1 שמנת 38% (250 מ"ג)
- 3/4 כוס חלב
- 4 חלמונים
- 4 כפות סוכר
- 1/4 כפית תמצית וניל איכותית
- 6-8 כלי זכוכית להגשה
אופן הכנה :
לשים את כל המצרכים בסיר ולערבב כשהכל עוד קר.
לשים על האש עם להבה קטנה ובעזרת מטרפה לערבב כל הזמן עד סף רתיחה – לא להגיע לרתיחה מלאה.
לכבות את האש.
בתבנית להניח נייר סופג -3 שכבות.
להניח את הכוסות על הנייר ולמלא כל כוס בקרם הברולה עד 1/2 – 3/4 מהכלי ההגשה.
לצקת בתבנית (על הנייר הסופג) מיים רותחים עד רבע / חצי מגובה כלי ההגשה.
לאפות בתנור בחום של 160 מעלות 20-25 דקות.
להוציא את הכוסות מהתבנית עם המים. לצנן ולכנסי למקרר.
לאחר כמה שעות בקרור – לפני ההגשה לפזר מעל סוכר חום.
ניתן לצרוב את הסוכר עם מבער או לחילופין להניח בתבנית בתנור כשמפעילים בו רק את הגריל.
לאחר שהגריל חם להכניס את התבנית ממש קרוב לגריל כדי לגרום לגרום לשריפת הסוכר – לא יותר מחצי דקה ולהגיש.