מצרכים:
- ½ ק"ג אורז עגול (אורז ריזוטו / אורז סושי)
- ½ ק"ג תפוח אדמה ירושלמי
- 4 גבעולי סלרי אמריקאי
- צרור קטן של בזיליקום
- 1 בצל
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- ** ניתן להוסיף 50 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
לקצוץ ולטגן את הבצל כ-2 דקות בסיר שחומם מאוד מראש ללא שמן.
להוסיף מעט שמן, פלפל שחור ותפוחי אדמה ירושלמי חתוכים לקוביות קטנות.
לערבב עוד כ-2 דקות.
להוסיף את הבזילקום והסלרי החתוכים, לטגן קלות, להוסיף את האורז והמלח.
לערבב ולהוסיף מים רותחים (על כל כוס אורז 2 כוסות מים רותחים).
להביא לרתיחה ולהכניס לתנור ללא מכסה ל-20 דקות.
במהלך 20 הדקות יש לערבב כ-3-4 פעמים את האורז .
להוציא, לכסות במכסה ולתת לאורז לנוח כ-10 דקות.
לפני ההגשה ניתן לפזר מעל את גבינת הפרמזן המגורדת.