ריזוטו תפוחי אדמה ירושלמי בתנור

קודם תראו איך זה נראה, אחרי זה נדבר 😉

מצרכים:

  • ½ ק"ג אורז עגול (אורז ריזוטו / אורז סושי)
  • ½ ק"ג תפוח אדמה ירושלמי
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי
  • צרור קטן של בזיליקום
  • 1 בצל
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • ** ניתן להוסיף 50 גרם גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
לקצוץ ולטגן את הבצל כ-2 דקות בסיר שחומם מאוד מראש ללא שמן.
להוסיף מעט שמן, פלפל שחור ותפוחי אדמה ירושלמי חתוכים לקוביות קטנות.
לערבב עוד כ-2 דקות.
להוסיף את הבזילקום והסלרי החתוכים, לטגן קלות, להוסיף את האורז והמלח.
לערבב ולהוסיף מים רותחים (על כל כוס אורז 2 כוסות מים רותחים).
להביא לרתיחה ולהכניס לתנור ללא מכסה ל-20 דקות.
במהלך 20 הדקות יש לערבב כ-3-4 פעמים את האורז .
להוציא, לכסות במכסה ולתת לאורז לנוח כ-10 דקות.
לפני ההגשה ניתן לפזר מעל את גבינת הפרמזן המגורדת.

שתפו את זה עם חברים

Facebook
WhatsApp
Twitter
טמפלט כללי לעמודים
טמפלט כללי לעמודים

לייעוץ או שאלות לחצו על הכפתור