מצרכים
בצק פיצה בסיסי:
- 1 ק"ג קמח
- 1/2 ליטר מים פושרים (כ-3/4 3 כוסות חד פעמי)
- 4 כפות שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כפות שמן זית
למילוי:
- 3 קופסאות טונה
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 200 גרם גבינת עמק מגורדת
- 200 גרם זיתי קלמטה קצוצים
- צרור קטן של בזיליקום קצוץ
- צרור קטן של בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
לבצק:
בתוך 2 שקיות ניילון נקיות (אחת בתוך השנייה), להכניס את כל חומרי הבצק והמים, ללוש מבחוץ היטב , לסגור את השקיות ולהניח לתפיחה כחצי שעה.
להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח וללוש מעט עד לקבלת בצק אחיד (להוסיף מעט קמח במידת הצורך).
לחלק את הבצק ל-6 חלקים.
למילוי:
לערבב את כל החומרים מלבד הגבינות,
לרדד את הבצק, למרוח מהמילוי ולפזר את הגבינות.
לגלגל את הבצק לרולדה, לפרוס לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ, להניח בתבנית עם רווח בין כל שבלול.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-175-180 מעלות כ-25 דקות.
קרא עוד על: שף פרטי לאירועים מיוחדים