מצרכים:
- 1 פילה סלמון
- צרור קטן של בזיליקום
- אורגנו
- 4-5 שיני שום
- 1/2 כפות שמן זית
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 15 עגבניות שרי
- 1 לימון
אופן ההכנה:
להוריד את העור מפילה הדג.
לפרוס את הפילה לאורכו ברוחב של כ-1/2 ס"מ לפרוסה.
לגלגל לצורת שושנה ולהניח בתבנית.
לטחון את כל עשבי התיבול עם השמן, הפלפל והמלח ליצירת פסטו.
למרוח את שושני הסלמון בפסטו (כפית גדושה של רוטב פסטו לכל שושנה).
להניח פרוסת לימון דקה חצי עגבנית שרי על כל שושנה.
לטפטף מעט מרוטב הפסטו על כל עגבניה .
לאפות בתנור בחום של 190 מעלות בין 10 ל-15 דקות.