מצרכים:
- 1 ק"ג סלמון חתוך לקוביות 2X2 ס"מ
- 1 שקית שעועית ירוקה
- 1/2 ק"ג דלעת
- 2 בצלים
- 1 כפית שום כתוש
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית פלפל שחור
- ¼ כפית צילי חריף
- ½ כוס יין אדום
- 1 כף חרדל
- ½ כוס רסק תפוחים
- 1 ק"ג אורז
- ½ 1 ליטר מים חמים
אופן ההכנה:
לאורז:
לטגן בצל אחד קצוץ דק, להוסיף את קוביות הדלעת, לטגן קלות, להוסיף את האורז, כף מלח ו-1/4 כפית פלפל שחור.
לטגן כ-2 דקות, להוסיף מים חמים. לכסות, להנמיך ולבשל כ-20 דקות.
לערבב את כל חומרי התיבול בקערית (סילאן, צילי חריף, חרדל, שום, ½ כפית פלפל שחור, 1/2 כפית מלח, רסק תפוחים ויין).
לקחת כ-5-6 כפות מהתערובת ולמרוח על קוביות הסלמון. להשאיר בצד בהשריה.
לשעועית:
לטגן בצל אחד חתוך לרצועות דקות, להוסיף את השעועית ולהקפיץ מעט.
את שארית הרוטב להוסיף לשעועית ולבשל כ-5 דקות.
כשהאורז מוכן, לשפוך לתוך תבנית, מעל להניח את השעועית ומעל את הסלמון.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-10 דקות.